Ansiktsvård och skäggvård

Som man så har man kanske inte ett bekymmer men en skäggväxt som behöver vårdas. Ansiktsvård och skäggvård är viktigt och det gäller att man ser till så att skägget trimmas regelbundet så det inte blir allt för vildvuxet. Det är som att hålla koll och vårda sitt hår och sin frisyr.

Klippa och frisera sitt skägg

Om man har ordentligt med skägg så gäller det att ta hand om detta likaväl som annat. Det behöver tvättas och skötas om för att få bästa resultat. Man låter sitt skägg växa till en viss längd och sedan så försöker man hålla det där och trimmar till det med jämna mellanrum. Man vill ha skarpa linjer ner mot hals och upp mot näsa och ögon. Där kanske man först arbetar med en skäggtrimmer och tar det sista med rakhyvel.

Rengöra skägget

Både ditt skägg och huden som kallas skäggbotten behöver rengöras regelbundet för att det ska må bra. Det finns olika produkter för detta och dessa medel gör att skägget inte torkar ut utan får en effekt av återfuktning. Det finns även balsam och skäggoljor att behandla ditt skägg med. Med skäggoljan så tillsätts näring i skägget och även din skäggbotten som gör att ditt skägg kommer att se friskare ut.

Den slutliga finishen

Man kan likaväl som man använder stylingprodukter för håret även göra detta för att få ordning på ett ostyrigt skägg. Det finns produkter som är en kombination av balsam och skäggolja. Det kanske finns några enstaka skäggstrån som börjat gråna. Då finns det skäggfärg som man kan använda för att få bort de gråa stråna. Denna färg är anpassat för just skägg.

Emerald Marquardt