Aktivera dig med en hund

Att skaffa sig en hund kommer med en hel del ansvar, men du får också en vän för livet. En hund behöver utöver att rastas även riktig motion, precis som vi människor. Det går att lägga i princip hur mycket tid som helst på att uppfostra och träna sin hund, det blir för många en livsstil, kanske även ändringen i livet man behöver.

Gör ditt hundägande till något socialt!

Hundar är också sociala djur som behöver socialiseras för att må bra. Du kanske har en vän som också äger en hund? Det är ett utmärkt tillfälle för både dig och hunden att få vara sociala. Det kan räcka med någon promenad i veckan där både du och hunden får träffa en vän och samtidigt få sig lite motion. Har man ingen i sin umgängeskrets som har en hund så finns det nästan alltid föreningar eller klubbar där man kan gå med och träffa likasinnade som kanske till och med blir nya vänner!

Träning kan stärka era relation

Hundar gillar att lära sig saker, det kan vara mer eller mindre beroende på ras. Har du en hund som gillar att leka och öva nya trick så kan du med fördel lägga en hel del tid på det. Man kan både köpa eller bygga enkla hinder att ha hemma på gården, i gengäld så kommer du ha många roliga timmar tillsammans med hunden! Träning och lek kan stärka relationen mellan hund och ägare och gynnar därför er båda eftersom en bra relation är en av grunderna till en lydig hund. Är man ny som hundägare så finns det oftast valpkurser att gå där man kan få användbara tips redan från början!

Emma Svensson