Musik något som förenar

Musik är något som förenar och för de som kan hantera något instrument och har möjligheten att spela tillsammans med andra är detta något stort. Att kunna repetera ihop med andra och sedan få möjlighet att dela med sig av detta till andra är något fantastiskt. Musik är något som alla har någon form av relation till.

Duktig på instrument

Tack vare den kommunala musikskolan så får vi alla möjligheten till att lära oss något instrument. För den som har något speciellt intresse för musik kommer garanterat att fortsätta och för de andra som inte kommer att fortsättningsvis hantera något instrument så är det kanske en glädje att lyssna på musik. För den som kan spela och uttrycker sig genom musik så är det viktigt att få möjlighet till att spela för andra. Se till att skaffa den utrustning som behövs för att ni ska kunna framträda på något sätt.

Ta musiken vidare i livet

Det första offentliga giget kan för många vara en milstolpe i karriären. Antingen så stjälper det allt upp och ner eller så får man smak för detta och tar tacksamt emot publikens applåder. Det kan vara en livsavgörande tillställning. Se till att ni repar ordentligt och är så väl förberedda på er första konsert. Det är många som säkert skulle vilja stå där istället för just er men inser sin begränsning i sitt egna musicerande. Låt er inspireras av andra musiker och försök att få så många gig som möjligt. Detta stärker er i ert musicerande.

Emma Svensson