För den som bedriver frisörsalong

Hur ofta klipper du dig egentligen? Beroende på om du har långt eller kort hår kan du behöva klippa dig olika ofta. Frisörer rekommenderar att du ska klippa dig allt ifrån varje månad till var fjärde månad. Det är beroende på vilken hårkvalitet du har och hur ditt hår ser ut. Om du har en kortare frisyr kan du även behöva klippa dig oftare för att behålla formen på frisyren.

Kundservice är A och O

När du driver en frisörsalong är kundservice en viktig punkt. Hur du får kunderna att känna sig i frisörstolen och den sociala biten är för många minst lika viktig som den faktiska klippningen. Försök hitta samtalsämnen som kunden tycker om, kanske något intresse, familjen eller personens jobb.

Tänk på din säkerhet

Glöm inte att säkerheten är det absolut viktigaste i din salong. Allt ifrån att kunderna ska känna sig trygga, men också att du som frisör jobbar i en säker arbetsmiljö. Ha som vana att varje månad ta ett varv i salongen för att gå igenom om det är något som saknas, behöver fyllas på eller om det finns något som kan förbättras. Om du vill köpa in lite nya produkter till din salong kan du alltid handla på nätet.

Emma Svensson