Historien om tennisarmbandet

”Tennisarmbandet” kom till för 33 år sedan av en olyckshändelse under US Open. Nu är det ett av de mest populära smyckena i hela världen. Många undrar vad som egentligen är den exakta historian bakom tennisarmbandet.

Olyckshändelsen som förändrade smyckesvärlden

Året var 1987 när Rolexambassadören Chris Evert deltog i US Open som är en tennisturnering där många proffs deltar. Under en match ser åskådarna något glittra till i luften medan Evert plötsligt börjar att leta på marken. Kort därefter ber hon domarna att få avbryta matchen för att leta efter sitt diamantklädda guldarmband. Evert deltog efter matchen i många intervjuer där alla reportrar hade samma fråga: vad var det som hände under matchen? Hon upprepade ständigt samma svar: ”Jag tappade mitt tennisarmband”.

Det klassiska armbandet blir världskänt

Händelsen gjorde att flera stora tennisstjärnor som Gabriela Sabatini bar den här typen av exklusiva slanka armband. Dessutom blev det en allt vanligare accessoar i resten av världen.

Trots att det till en början var tennisstjärnor som bar armbandet kan du idag se allt från filmstjärnor och kändisar men också vanliga människor som vill vara trendiga och sticka ut med smycken. Det finns glamorösa tennisarmband som även är prisvärda.

Emerald Marquardt