Ge cykeln en chans

Funderar du på vilken träningsform som skulle kunna passa dig bäst? Varför inte ge cykeln en chans. Det är en relativt skonsam träningsform som kan passa de flesta av oss. En cykel har du även användning för att ta dig till och från arbete och bättre fortskaffningsmedel får man leta efter.

Skaffa dig en cykel

Det första du bör göra om du inte redan har en cykel är att skaffa dig en. Det kan också vara så att du har en uråldrig som du inte använt på massor med år. Ur säkerhets synpunkt så kan det vara en bra idé att köpa en ny. Moderna cyklar är byggda på ett helt annat sätt än cyklar som har tio eller tjugo år på nacken. Se till att köpa hjälm och annan utrustning också som du har behov av när du ska ut och cykla. Hjälmen är dock det viktigaste du införskaffar för din egna säkerhets skull.

Som nybörjare

Som nybörjare då det kommer till träning på cykel så gäller det att hitta bra träningsprogram som man kan följa för att få ut så mycket som möjligt av sin träning. Som med det mesta så gäller det att inte gå ut för hårt till en början. Lär dig hur din cykel fungera och framförallt hur du tillsammans med din cykel fungerar. Ta inte Vätternrundan det första du gör utan se till att börja försiktigt så du får igång din kondition. När du fått några mil på cykeln så kan du öka dina träningsdoser och aktivt börja träna mer.

Emma Svensson