Lär dig något instrument

Nybörjare gitarrOm det finns det minsta av musikalitet i dig så kanske det är dags att du lär dig något instrument. Det kan mycket väl vara så att du har lärt dig grunderna när du gick i skolan och kanske så är det dags att skaffa sig en ny gitarr för att utveckla sin musikaliska ådra.

Skaffa dig ett instrument

Det första du bör göra är att skaffa dig ett instrument. Du kan med fördel gå in på den sajt som Östmans Musik driver och botanisera bland en mängd av instrument. Gitarren sägs vara ett av de lättaste instrumenten att läsa sig så det kan vara en bra början. Den är också lätt att ta med sig om man åker iväg någonstans. Oavsett var man sitter så kan man plocka fram sin gitarr.

Se till att öva

För att förbättra sina kunskaper så gäller det att se till att öva. Ju mer du spelar desto bättre kommer det att gå.  Det kanske kan kännas traggligt att sitta själv och öva. Kolla upp med något studieförbund om det finns någon gitarrkurs som du kan gå. Då kommer du i ett sammanhang där du får spela tillsammans med andra och utvecklas på ditt gitarrspelande.

Bilda grupp

Det går ju även att bilda en grupp med andra musikintresserade. Det kanske finns andra i din bekantskapskrets som kan spela andra instrument. Det som kan behövas är en trummis, basist och en som spelar keyboard. Med den sättningen så kan ni komma igång och repa tillsammans på några låtar. Visar det sig att detta är en lyckoträff så kanske ni får ge er ut och spela för andra.

Emma Svensson