Stärk din kropp med crossfit

Crossfit

Har du känningar i ryggslutet efter att ha suttit mycket vid datorn eller andra sysslor som tär på dina muskler? Idag tenderar vi att sitta ner stora delar av vår vakna tid vilket inte sällan leder till att våra kroppar tar stryk. Fysisk aktivitet och rörelse är ett bra sätt för att vi ska må bra och stärka musklerna Det spelar inte så stor roll vilken träningsform du ägnar dig åt så länge du tycker det är roligt – det är nämligen avgörande för att du ska fortsätta. Det är den träning som faktiskt blir av som är den bästa träningen.

Crossfits styrkor

En träningsform som fortsätter att öka i popularitet är crossfit. Kanske är det just för att det är så roligt. Du hinner aldrig tröttna eftersom inget pass är exakt likadant. Inom crossfit är det vanligt med konceptet WOD vilket står för ”workout of the day” vilket signalerar att varje dag är det ett nytt upplägg som gäller. Många av övningarna aktiverar hela din kropp och även styrkan kommer att få en rejält skjuts när du kör crossfit regelbundet. Kroppen blir snabbt starkare under denna tuffa och högintensiva träningsform. Konditions- och styrkeövningar varvas och både variation och teknik är centralt.

Stärk din rygg och bål

Crossfit är inte någon materialsport. Du behöver främst ett par bra skor som är smidiga att hoppa i och samtidigt ger ett gott stöd för tunga lyft. Du kan enkelt hitta det du behöver inför passet. När du har kört crossfit ett tag kommer du snabbt att märka stor skillnad på din kropp och du upplever högre livskvalitet när du har stärkt ditt ryggslut och din bål. Inom crossfit finns många duktiga coacher som ser till att du gör övningarna rätt och blir stärkt istället för att skada dig under de utmanande övningarna. Stärk din rygg och bål med crossfit!

rnn.yqe.