Accessoarerna som gör skillnad

Utöver kläder är våra accessoarer en viktig del av det vi har på oss. Med accessoarer kan vi klä upp eller klä ned vår utstyrsel, eller sätta en oväntad twist. Samtidigt är accessoarerna med och sänder ut olika typer av signaler till vår omgivning. Accessoarer är personliga. Därför bör du lyssna på ditt hjärta och magkänsla när du köper dem snarare än de senaste trendrapporterna.

Välj äkta vara

Den vanligaste och kanske viktigaste typen av accessoar är säkerligen smycken. Smycken har vi använt sedan urminnes tider för att imponera och göra oss vackra. Grundläggande för dagens smycken är att du bör välja äkta metall och stenar, som till exempel silver, diamanter och halvädelstenar. Dessa material åldras på ett vackert sätt, med patina, samt fungerar vid olika typer av tillfällen. Både till vardags på kontoret och på en lite finare fest.

Framhäv dina bästa drag

Vilken typ av smycke du väljer beror på personligt tycke och smak. En bra regel kan vara att bära smycken som framhäver dina bättre drag, ungefär som för makeup. Exempelvis kan glittriga örhängen rama in ett hjärtformat ansikte, medan ett vackert silverarmband ser extra smickrande ut på en välformad handled. Klassisk design är ofta ett bra och långsiktigt alternativ, men gärna med någon detalj som gör den mer minnesvärd.

rnn.yqe.