Styrketräning på hemmaplan

Styrketräning är något vi alla borde ägna tid åt regelbundet. Att bygga upp kroppens olika muskelgrupper är något vi tjänar stort på i längden. Och även om du kanske kan träna extra effektivt på ett gym är möjligheterna för hemmaträning fortfarande väldigt goda. Och så här kommer du igång.

Vikter

Vikter har alltid varit synonym med styrketräning, och med god anledning också. Att arbeta med vikter är ett enkelt sätt att öka belastningen i många olika övningar, och inte bara i för lyft av olika slag. Att ha några enklare vikter hemma kommer låta dig snabbt och enkelt göra övningar mer krävande och därmed även mer givande. Vikter kommer i flera olika varianter så oavsett vilka övningar du tänker göra kan hitta de som passar dig bäst.

Gummiband

Ett annat sätt att inkludera lite mer motstånd i olika rörelser är genom gummiband. Dessa kan med fördel användas i många benövningar för att få lite mer utav olika rörelser och moment. En del gummiband kommer med handtag och lämpar sig därför naturligt till övningar som press, rodd och liknande.

Utan redskap

Men även om redskap låter dig träna på många olika vis finns det inget som säger att du måste ha dem för att kunna träna. Övningar som situps, armhävningar, utfall, plankan med mera är mer eller mindre designade för att fungera med endast kroppen som redskap. Och de kan absolut vara effektiv träning de också.

rnn.yqe.