Förberedelser inför den stora midsommarfesten

Midsommar är en av de största och mest firade högtiderna på sommarhalvåret i Sverige. Det betyder självklart även att man måste anordna en ordentlig fest för högtiden. För att anordna en ordentlig midsommarfest är det många förberedelser som behöver göras, och mycket att köpa in. 

Vad behöver du köpa in?

När det kommer till midsommarfester så är uppdukningen A och O. Helst ska du ha tallrikar med den svenska flaggan och de svenska färgerna, alltså blå och gul. Midsommarstången är minst lika viktig, det är ingen ordentlig midsommar om du inte har en midsommarstång att dansa kring och sjunga om små grodorna. Har du inte plats eller råd med en ordentlig midsommarstång kan du självklart köpa en midsommarstång i miniatyr, det viktigaste är att den finns.

Många tycker även det är viktigt att köpa sånghäften med snapsvisor, då snapsen är nästan en obligatorisk del av midsommarfirandet oavsett vart du bor i Sverige. De bästa midsommarfesterna har även spel vi kan spela utomhus som till exempel kubb eller ölspelet där du måste ta en klunk varje gång du svarar fel på en fråga. Blomkransen är också en stor del av midsommarfirandet.

Emerald Marquardt