Gör cykeln redo för säsongen

Efter att cykeln stått i förrådet under vintern är det äntligen dags att ta fram den igen. Men oftast behöver du göra redo cykeln eftersom att den stått orörd under en längre tid. Det finns ett flertal saker som kan vara bra att se över innan du ger dig ut på vägarna. Här nedan får du några tips på hur du gör cykeln redo för säsongen.

Fixa däcken

Det allra vanligaste som hänt cykeln under tiden den stått i förrådet är att däcken inte fungerar som de ska. I bästa fall behöver du bara pumpa däcken för att de ska vara redo för vägarna. Men du kan också behöva byta däcken. Du kan handla online för att få tag på nya däck, pump och andra tillbehör som behövs för att fixa cykeln inför sommaren.

Smörj kedjan

Cykelns kedja är en annan sak som kan behöva lite vård efter en lång vinter. Du kan köpa hem olja och smörja in kedjan för att den ska hålla bättre och därmed förlänga cykelns livslängd.

Få rent cykeln

Sist men inte minst kan det vara värt att få rent cykeln innan du börjar använda den. Det finns många bra medel du kan använda för att få cykeln skinande ren.

Emerald Marquardt