Så hittar du de bästa produkterna för din hud

Du är långt ifrån den enda som har ett intresse för hudvård. Med rätt produkter kan du ge din hy vad den behöver samtidigt som du får en liten stund för dig själv.

För några generationer sedan fanns det inte särskilt många hudvårdsprodukter att välja bland, men nu finns det massor av olika produkter. Eftersom att utbudet är stort kan det vara svårt att veta hur du hittar rätt produkter för dig.

Ta reda på hudtyp

Till att börja med behöver du ta reda på vilken hudtyp du har. En normal hudtyp har sällan problem och är varken torr eller oljig. Har du torr hy har du ofta torra fläckar i ansiktet och har du oljig hy blir du lätt glansig. Du kan även ha en fet hy vilket ofta innebär att du tenderar att få akne och andra skavanker. Sedan kan du också ha en blandad hy eller en känslig hy.

Hitta rätt produkter

När du vet vilken hudtyp du har är det enklare att hitta rätt produkter. Förutom att du kan välja produkter efter hudtyp kan du också välja efter önskad effekt. Till exempel extra lyster eller motverka ålderstecken. Du kan hitta det du behöver hos Babyface, vilket är en butik som säljer skönhetsprodukter online.

Emerald Marquardt