Tips på enkel frukost

Det sägs att frukosten är den viktigaste måltiden på dagen. Men du är långt ifrån den enda som tycker att det känns tråkigt att börja dagen med att tillaga något att äta.

Dessutom kan det vara svårt att komma på vilken frukost du vill ha. Därför får du i detta inlägg några tips på enkel frukost som inte tar speciellt lång tid, men som fyller sin funktion och gör dig redo för dagen.

Olika klassiker på frukostbordet

En klassiker på frukostbordet är bröd av olika slag. Det finns mjuka och hårda bröd med olika smaker. Ett bröd som fått ett uppsving de senaste åren är fröknäcke. Ett fröknäcke är både gott och nyttigt. Fröknäcke går att handla online om du föredrar det. Till mackan behöver du smör och valfritt pålägg och gärna någon grönsak.

Sedan finns det olika sorters gröt du kan tillaga. Detta kräver dock lite mer tid. Men gröt mättar ordentligt och är nyttigt. Gröt tillagas med någon typ av sädesslag och kan toppas med exempelvis sylt eller kanel.

Ett annat bra sätt att börja dagen nyttigt är med en smoothie. I en smoothie använder du olika frukter, bär och grönsaker och mixar ihop det. En del dricker den som den är medan andra äter smoothie med olika toppingar.

Emma Svensson